onsdag 27 oktober 2010

Sjuårskrisen - Josie Lloyd och Emlyn Rees

"Sjuårskrisen" av Josie Lloyd och Emlyn Rees är uppföljaren till "Tillsammans" som jag inte har läst, men det gör inte så mycket för man kan gott läsa den här utan den första boken.

Handlingen:
Boken handlar om Jack och Amy som varit gifta i just sju år och har en liten son som heter Ben. Amy är mammaledig och Jack försörjer familjen med arbetet som trädgårdsarkitekt. De bor i en liten lägenhet i västra London och har det rätt kämpigt i sin relation. Amy är hemma och klagar mest på att Jack inte hjälper till tillräckligt och Jack tycker att han gör allt för att försörja sin familj och är rätt så trött på Amys tjafs. Amy ringer i hemlighet till en lokal radiostation med jämna mellanrum för att beklaga sig över sin situation i allmänhet och sin make i synnerhet. Jack å sin sida får jobb hos programledaren för samma radioprogram. Programledaren stöter på Jack och Amy på sin sida träffar Tom, som egentligen är en nätdejt till Amys kompis Helen. Rörigt och fartfyllt, kan man säga och naturligtvis blir det en hel del missförstånd och trubbel.

Som en bok i chic-lit genren visar Sjuårskrisen inget nytt; som vanligt uppstår alla problem för att parterna inte kan kommunicera med varandra och surar istället på var sitt hörn. Rätt så irriterande. Författarna har också en benägenhet att snurra iväg på små tankestigar som jag inte blir särskilt uppmuntrad av, utan tycker är rätt jobbiga och tråkiga, som när Jack kommer till Notting Hill där programledaren bor och börjar då tänka på filmen Notting Hill och Julia Roberts. Kanske är det bara jag som fått nog av chic-lit, men det hela känns ofta smålöjligt och hysteriskt. Bättre böcker i denna kategori finns, och jag läser hellre Sheila O'Flanagan, Jane Green eller Marian Keyes.

Betyg:
2/5

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar