onsdag 12 maj 2010

Flickorna från Riyadh

"Flickorna från Riyadh" av Rajaa Alsanea är nu avslutad. Jag tappade ju lite av läslusten ungefär en fjärdedel in i boken, vilket kunde bero på att den i början var lite tråkig. När jag sedan fortsatte och läste ut boken ångrar jag inte det, för boken tog sig lite efter halva ungefär.

Handlingen:
Fyra överklassflickors liv i Riyadh beskrivs i mailform. Man får följa med på deras diverse eskapader inom universitetslivet, utlandsflyttar, arrangerade äktenskap, brutna förlovningar, kärleksdikter och dito sånger och en massa annat. Mycket skvaller och kärlekstörst men även om hur det är för (bättre ställda) kvinnor att leva i ett kvinnoförtryckt samhälle (dock en del mansförtryck också när det gäller att välja äktenskapspartner).

Boken är lite kul, men inte särskilt djupgående och inte särskilt välskriven heller. Det känns mer som att skvallerkrönikören Perez Hilton skulle samla sina blogginlägg i bokform - det ger helt enkelt inte så mycket. En okej förströelse, men den lämnar inte några avtryck hos mig.
Betyg:
3/5

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar