tisdag 9 mars 2010

Galaprinsessor

Förra veckan läste jag Galaprinsessor av Ruthanna Hopper och Amanda Goldberg. En sådan där bok som kräver noll hjärnaktivitet, men på något sätt gör det lite trevligt under de få timmar som det tar att läsa ut den.
Handlingen:
Galaprinsessor handlar om Lola Santini, som föddes under oscarsnatten för 26 år sedan. Hennes far är känd regissör, hennes mor tycks inte ha mycket annat att göra än att shoppa Chanel och Lola växer i princip upp på röda mattan med kändisar runt omkring sig. Själv vet hon inte vad hon ska göra med sitt liv; ena stunden ska hon bli konstnär, nästa skådespelerska och därefter praktikant hos Lagerfeld. Inget lyckas, allt bara strular till sig. Hon har dessutom en fallenhet för att bli kär i skådespelare, som dumpar henne på rad. Hennes vänner agenten Kate, skådisen Cricket och designern Julian är tre roliga sidekicks i den något neurotiska Lolas liv.

Här blir det mycket läsning om haute couture, kändisar med enorma egon som dock kan göra vad som helst för att få en inbjudan till rätt fest, falskhet och glamour. Tempot är riktigt snabbt och jag hade inte tråkigt en sekund. Chick-lit som utspelar sig i Hollywood - ett roligt sätt att tillbringa en grå kväll.

Betyg:
För underhållningen, en 3:a, för övrigt en 1:a = medelbetyget blir 2.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar