måndag 30 januari 2012

The Small Hand - Susan Hill

”The small hand” är den första boken av Susan Hill som jag har läst, men det kommer definitivt inte bli den sista.Handling:
Adam Snow åker en sommarkväll vilse ute på landet och hamnar på en liten väg som leder honom till ett övergivet hus. Han kan inte låta bli att gå igenom grinden och finner sig snart i en ogräsbevuxen trädgård som han förstår måste ha varit mycket praktfull en gång i tiden. Medan han står där och tittar ut över det vildvuxna känner han hur en liten, osynlig hand tar tag i hans och trycker till. Trots att Adams första möte med den lilla handen är vänligt och betryggande, blir de fortsatta mötena allt mer illvilliga. Den lilla handen vill honom något och frågan är om han kan stå emot dess stryka och krav.

"The small hand" är en liten, men naggande god historia som tar med läsaren på utflykt bland annat till Oxford, men även till ett franskt kloster där munkarna lever i tystnad och har ett fantastiskt litet bibliotek med gamla bokskatter. Med minimalt antal ord (boken är på ca 160 sidor), rakt på sak och utan omskrivningar berättar Hill sin historia och skapar en nervpirrande läsupplevelse. Det är mycket skickligt.

Betyg:
4/5

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar