onsdag 25 januari 2012

Miracle on Regent Street - Ali Harris

"Miracle on Regent Street" av Ali Harris är en av de feel-good-böckerna jag läste när jag var sjuk för ett litet tag sedan. En mysig liten sak, med urgulligt omslag, som man blir glad av.

Handlingen:
I två år har Evie Taylor jobbat på lagret på varuhuset Hardy’s. Varje dag kommer hon dit på morgonen, rensar ut, sorterar, tar emot nya varor och väntar på att någon avdelning ska beställa upp något ur källaren. Trots att hon arbetat där i två år är det ingen förutom budkillen Sam, säkerhetsvakten Frank och caféföreståndaren Lily som vet vad hon heter, inte ens hennes chef. Hon verkar vara osynlig, men ändå inte för det är till lagret alla kommer med sina bekymmer som de berättar för Evie över en kopp te.

Varuhuset Hardy’s är, trots att det ligger centralt i London, inte längre en varuhus som många besöker. Kunderna blir allt färre och i början av december råkar Evie höra att om inte varuhuset börjar sälja mer varor kommer det att säljas och alla blir utan arbete. Tre veckor har de på sig att vända den negativa trenden innan portarna till det en gång så eleganta varuhuset slås igen. Eftersom ingen tycks veta vad de ska göra, ser Evie ingen annan lösning än att ta saken i egna händer. Så, några väldigt tidiga mornar i december hittar man henne i varuhuset medan hon skapar nya skyltningar, vackra dekorationer och stylar om avdelning efter avdelning, medan resten av personalen är helt ovetande.

Miracle on Regent street borde jag egentligen ha läst i december, men trots att julen känns långt borta är det här en väldigt mysig och trevlig liten bok med en hel del romantik och feel-good. Rekommenderas för alla som behöver piggas upp lite.

Betyg:
3++/5

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar