lördag 18 december 2010

Vickis vintagebutik - Isabel Wolff

Medan jag var sjuk hann jag även läsa "Vickis Vintagebutik" av Isabel Wolff, en riktig feelgood-bok med många modereferenser, för den som gillar sådant.


Handlingen:
Vicki Swift är 34 år och har nyligen sagt upp sig från sitt arbete på auktionsfirman Sotheby's och istället bestäms sig för att förverkligat sitt livs dröm: att öppna en second hand-butik med inriktning på vintagemode. Hon älskar sin lilla butik, men samtidigt tyngs hon av sin väninnas plötsliga död, som även ledde till att Vicki bröt upp förlovningen med Guy. Vicki kastar sig in i sitt nya arbete, och gör allt för att stänga ute sin sorg och även tanken på män. I sin butik får Vicki träffa en hel del kunder och får höra om både deras liv och klädernas historia. Så en dag kommer den äldre damen Therese Bell in, en äldre fransyska som vill sälja en hel del gamla fina kläder. Det blir upptakten till en vänskap mellan de båda och samtidigt får Vicki höra historien om hur fru Bell växte upp i Provence under andra världskriget och hur hon förlorat sin vän, som var judinna, under kriget. Det visar sig att Vicki och fru Bell har mycket gemensamt och att de båda känner att de svikit en väninna, som lett till väninnans död. Naturligtvis dyker en och annan man upp och fångar Vickis intresse också, annars vore detta inte en feelgood roman, ellerhur.

"Vickis vintagebutik" är en underbar bok om vänskap och kärlek och om hur man försonas med sin historia, hur hemsk den än är. Boken är varm och mysig som en skön kofta och den bör helst åtnjutas i sällskap med massor av te och goda praliner. Skulle säkert bli trevlig som film också.

Betyg:
4/5

2 kommentarer:

  1. Jag tyckte verkligen om den här boken. Riktig mysig och bra! :) Ville inte att den skulle ta slut!

    SvaraRadera
  2. Jag vet precis vad du menar, det blev liksom lite tomt när boken tog slut.

    SvaraRadera