måndag 6 december 2010

Elsas mode - Sofi Fahrman

"Elsas mode av Sofi Fahrman" har legat länge, länge i bokhyllan i väntan på läsning, men i helgen blev den läst. Jag vet inte ens om jag orkar besvära mig att skriva en recension om denna bok. Men det vore väl kanske att vara lite väl elak, för jag har läst sämre böcker (nä, förresten de var lika dåliga) OCH recenserat dem so here goes.Handlingen:
Elsa från Borås kommer hem från en längre vistelse i New York och flyttar från småstaden till Stockholm. Hon startar en modeblogg och bestämmer sig för att "bli någon". Hon snackar sig till både det ena och det andra. På väg mot berömmelsen trampas det på många tår och hon får ta en del smällar, men slutet gott allting gott. Blablabla.

Nä, det här är trots gott försök, inget vidare. Man vet hur det slutar och vägen dit är också förutsägbar. Elsa är inte heller någon man sympatiserar med, för hon är alltför självisk och självupptagen för det. Det språkliga behöver vi väl inte ens gå in på här, för det är riktig låg klass på det också. Ett plus dock är att man kostat på lite färgbilder i boken och screenshots på Elsas blogg, vilket gör den en aning annorlunda. Men man läser boken på någon timma och sedan kan man med gott samvete slänga den i soporna. Jag som aldrig slänger en enda bok, kan här tänka mig att göra ett undantag i min regel.

Betyg:
1/5

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar