fredag 7 september 2012

Betvingade - Simona Ahrnstedt


Betvingade av Simona Ahrnstedt är utläst och jag kan bara utbrista: OH.MY.GOD!! Simonas andra bok är om möjligt till och med bättre än hennes första.


Handling:
Det är 1349 och vi befinner oss i en by i Östergötland. Den unga Iliana Henriksdotter, är ute och badar i sjön när hon mer eller mindre blir kidnappad och förd till den ökände riddaren Markus Järv. Naken, blöt och helt rasande ställs hon framför Markus, som inser att något har gått hemskt fel. Markus, som velat ha lite kvinnligt sällskap för natten hade skickat ut springpojken för att hämta en blond kvinna de tidigare ridit förbi, men kvinnan som stod framför honom nu var någon helt annan. Trots att Markus har ett rykte om sig att vara grym och hänsynslös, tycker han att det är säkrast att följa med Iliana hem så fort som möjligt. Men, naturligtvis, går det inte så enkelt som han vill. På vägen blir de överfallna av Ilianas bröder och en av dem blir dödad. När de kommer fram till hennes hem blir han anklagad för att förstört hennes rykte och för att inte starta en diplomatisk kris eller till och med sätta igång ett krig, tvingas Markus gifta sig med henne, något som varken han eller hon vill.

Kort sagt: Betvingade är den ultimata romance-boken. Här finner man alla ingredienser: vi har den starke och snygge mannen (som dessutom är rik), den unga kvinnan som är ganska oansenlig till utseende, men naturligtvis väldigt smart och orädd. Vi har miljöerna och vi har ”balen på slottet”- scenen då den oansenliga flickan med lite hjälp förvandlas till den vackra kvinnan som blir festens medelpunkt (lite Askungen där). Lägg sedan till kryddorna hatkärleken mellan de två och ett antal sexscener. Med detta recept har vi allt vi behöver för en underbar läsupplevelse, en bok som man ytterst motvilligt lägger ner innan den är färdigläst (maken får laga middagen och ungarna diska). Och sedan: saknaden när den är slut. Ack, ack.

Så snälla Simona, sluta upp med allt du håller på med, ta fram pralinerna, ett glas rött och sätt dig ner och skriv MER! För jösses, vad bra du är på det här!

Betyg:
5/5

2 kommentarer:

  1. Åh, nu blir jag riktigt, riktigt sugen på den här boken! Orkar nog inte vänta på att biblioteket köper in den utan köper själv... (inte vanligt)

    SvaraRadera