onsdag 13 mars 2013

You had me at Hello - Mhairi McFarlane


Handlingen:
Rachel och Rhys har varit tillsammans i 13 år och är mitt i planeringen av sitt kommande bröllop när Rachel känner att de nog inte längre har så mycket gemensamt, så hon ställer in bröllopet och gör slut med den oförstående Rhys. Så en dag stöter hon på hennes bästa vän från universitetstiden, Ben. De har inte setts på tio år, men på den tiden de var vänner var de oskiljbara. När de nu träffas känner Rachel att det kanske finns några starkare känslor än vänskap för Ben. Men Ben är lyckligt gift och allt blir komplicerat. Har han några känslor för Rachel alls? Kan de återuppta vänskapen efter alla dessa år eller är det omöjligt? Det finns ju en anledning till att de bröt kontakten tvärt då, för tio år sedan...
 
Och sakta får vi med hjälp av återblickar till universitetstiden veta vad det var som hände då och läsaren får mer förståelse för både Rachel och Ben.
 
You Had Me at Hello är en riktigt härlig historia. Feelgood, utan att vara överdrivet gullig. Det bästa är återblickarna till universitetslivet, hur Ben och Rachel träffades, hur de var som unga och hur deras vänskap blev starkare och starkare.
 
Jag tycker att McFarlane lyckas väldigt bra med att ge liv i karaktärerna och man får en känsla av att man känner dem rätt så bra. Och man kan inte låta bli att bli lite förälskad i fina Ben.
 
You Had Me at Hello har jämförts med En dag, men den enda likheten, enligt mig, är att det handlar om en kille och en tjej som lär känna varandra under universitetstiden och är goda vänner.  Båda böckerna är bra på sitt sätt, men jag får mycket varmare känslor för Ben än strulpellen Dexter. Jag rekommenderar verkligen den här boken, den är riktigt varm och go.

Betyg:
5/5

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar