måndag 25 mars 2013

Beautiful Disaster - Jamie McGuire

Jag har läst en underbar bok: Beautiful Disaster av Jamie McGuire. En riktig bladvändare!


Handlingen:
18-åriga Abby har lämnat sin far och sitt gamla liv bakom sig och flyttat till en annan stat för att börja på college. Med sig har hon sin bästis America, den enda personen som vet vilket liv Abby lämnat. I den nya skolan går Travis Maddox, även kallad Mad Dog. Han är skolans värsting: han super, hans kropp är täckt av tatueringar, han tjänar pengar på att slåss och han avverkar skolans tjejer, en efter en. Han står för allt det som Abby verkligen vill hålla sig borta från. Hon blir smått äcklad av hans inställning till tjejer och när han riktar sin uppmärksamhet på henne tar hon demonstrativt på sig sina säckigaste mysbyxor och skiter fullständigt i hur hon ser ut. Aldrig att hon skulle stå och fjäska och göra sig till för honom! Men Travis ser det som en utmaning och börjar söka upp henne mer och mer; han sitter vid hennes bord i kafeterian, han hjälper henne med att plugga, han bjuder hem henne och tillsammans med America och hennes pojkvän Shep (som är Travis kusin och delar lägenhet med honom) har de roligt ihop. Men Abby är inställd på att hon och Travis bara är vänner. Alla andra i skolan ser dock något annat. De ser att för första gången någonsin syns Travis med samma tjej dag efter dag. De ser att de två skrattar ihop, kramas och kort sagt tillbringar varje ledigt sekund med varandra. Och när Travis inte är med Abby är han omöjlig att ha att göra med. Än värre blir det när Abby blir utbjuden av klasskompisen Parker...

Det är lika bra att säga det direkt: jag älskade den här boken! Abby är en fantastisk tjej som växer upp under förhållanden, jag inte tänker gå in på här för då avslöjar jag för mycket, men hon är jäkligt tuff. Hennes wingman - America - är allt en bästa vän ska vara: lojal, förstående, stöttande och känner Abby bättre än hon själv. Travis är....Travis. Han har sina demoner, men trots att han är en riktig strulpelle har han ett hjärta av guld och man måste bara älska honom. Deras vänskap/förhållande är otroligt stormigt och man får lite hjärtklappning faktiskt.

Jag sträckläste Beautiful Disaster och sen var jag tvungen att gå in på Jamie McGuires hemsida för att få veta mer om Travis och Abby.  Och det kommer faktiskt mer. Walking disaster heter McGuires nästa bok och då får man läsa om Travis och Abby sett ur Travis synvinkel (Beautiful disaster är skriven ur Abbys synvinkel). Boken kommer ut i april och jag kan väl inte annat än att medge att jag redan har förhandsbokat den.

Betyg:
5/5

PS. En film är tydligen på gång också, men än så länge är den bara på planeringsstadiet, så det dröjer innan vi får veta vem som kommer att spela Travis och Abby.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar