måndag 10 oktober 2011

Ensamma hjärtan och hemlösa hundar - Lucy Dillon

Efter att ha läst "Ensamma hjärtan och hemlösa hundar" får jag en väldig lust att skaffa hund och flytta ut på landet. Tur att jag glömmer det så fort jag börjar läsa nästa bok...


Handlingen:
Rachel är nästan 40. Hon har nyligen gjort slut med pojkvännen sedan tio år tillbaka, som även råkar vara hennes chef på en PR-byrå i London. I samma veva får hon ärva sin mosters hus på landet, ett hundstall samt mosterns bordercollie. Rachel beger sig dit för att reda upp mosterns kvarlåtenskap - hon tänker göra sig av med hundstallet och sälja huset. Men när hon kommer dit upptäcker hon att hundstallet främst är ett räddningscenter för hundar som farit illa och många människor är inblandade i hundarnas liv. Rachel som inte kan något om hundar, engagerar sig tillsammans med alla volontärer snart i att hjälpa hundarna till ett bättre öde och nya ägare och får under tiden många två-och fyrfota vänner.

Parallellt med Rachel får läsaren också följa den nyskilda tvåbarnsmamman Zoe och Natalie som är gift, men som inte kan bli med barn. Alla tre kvinnor har sina problem men det som binder samman deras öden är hundstallet.

"Ensamma hjärtan..." är en otroligt mysig bok, trots att den handlar om en del allvar också. Den beskriver ganska fint vänskapen mellan människa och hund och man kan inte annat än att le åt en del tokerier som hundarna i boken har för sig. Som sagt, man får faktiskt lite lust att gå och skaffa hund och flytta ut på landet. På med Hunterstövlarna och iväg bara!

Betyg:

4+/5

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar