måndag 7 mars 2011

Anonyma skoälskares klubb av Beth Harbison

Ännu en chic-lit har avverkats. I "Anonyma skoälskares klubb" av Beth Harbison ligger fokus på fyra kvinnor och deras skointresse.
Handling:
Lornas stora passion i livet är skor. Det är också skornas fel att hennes ekonomi totalt kraschat, för hon kan inte sluta handla. I ett steg mot bättre ekonomi måste hon sluta shoppa, men nya skor vill hon ändå ha. Hon annonserar efter likasinnade och snart bildas en grupp som träffas en gång i veckan för att byta skor med varandra. Helene är politikerhustru, vars make har sprärrat hennes kreditkort tills hon blir gravid, eftersom han vill ha barn, trots att han vänsterprasslar. Sandra har svårt med folk, hon lider av torgskräck och försörjer sig genom att sälja telefonsex. Internet är hennes bästa vän, men hennes psykiater vill att hon ska försöka komma ut och träffa folk IRL istället. Och så har vi Jocelyn, som är mycket yngre än de andra tre. Hon är anställd som nanny åt två pojkar, men får slita som hushållerska istället. Hon är den enda av de fyra som egentligen inte är så intresserad av skor, men vill komma ut och träffa folk. Så varje tisdagskväll träffas de fyra, byter dyra märkesskor och lär känna varandra.

Anonyma skoälskares klubb är en trevlig liten bok. Här finns dock inget nytt under solen. Vi har lite av "En shopaholics bekännelser" och lite av "Vickys vintagebutik" och så en krydda Marian Keyes över det hela. En mysig, tjejig bok, som man fördriver några timmar med, men inte så mycket mer.

Betyg:
3/5

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar