måndag 11 februari 2013

From Notting Hill to New York...actually - Ali McNamara

From Notting Hill to New York...actually är fortsättningen på From Notting Hill with Love...actually, en bok som jag bara älskade, se min recension här.


Handlingen:
Filmtokiga Scarlett O'Brien är tillbaka. Hon och Sean, som blev ett par i förra boken, bor ihop i Notting Hill. Det har gått ett år sedan sist och Scarlett jobbar fortfarande i det lilla familjeföretaget, medan Sean reser land och rike runt. Livet är inte så roligt som hon helst vill att det ska vara (som på film det vill säga). Så Sean föreslår att hon och hennes kompis Oscar åker till New York och hälsar på hennes pappa som flyttat dit.

Som vanligt när Scarlett är inblandad blir allt precis som på film - kaos och drama och många roliga ögonblick. I New York stöter de på tv-reportern Jamie och kameramannen Max, som letar intervjuoffer på gatan utanför Tiffany's. Det uppstår någon slags gnista mellan Jamie och Scarlett, men vad är det - vänskap eller något starkare? Och hur går det ihop när hon är kär i Sean? Förutom att Scarlett kommer på TV, springer hon på Bradley Cooper, blir vän med en TV-mogul och träffar på sjömän under Fleet week. Lägg till en brosch med mystiskt ursprung och en skattjakt och man har ingredienserna till en helt galen och mycket underhållande historia, precis som första boken om Scarlett. Även om början var lite långsam (vilket är enda anledningen till att den inte får full pott) är den andra hälften av boken så rolig att man bara måste skratta högt (vilket jag gjorde vid ett par tillfällen). Karaktärerna är så välbeskrivna att man faktiskt tror att man känner dem på riktigt. Även i den här boken finns det gott om filmreferenser och att den är romantisk behöver jag nog inte tillägga. Sedan att Bradley Cooper fick vara med på ett hörn var naturligtvis ett plus i kanten;-) Så, spring och köp och läs genast!

Betyg:
4++/5

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar