torsdag 26 april 2012

Going La La - Alexandra Potter

Jag har läst chick-lit nu igen. Den här gången var det Going La La av Alexandra Potter. Det är första gången jag läser något från denna författare, men inte den sista.


Handlingen:
På sin födelsedag blir Frankie dumpad av pojkvännen Hugh, vilket inte är riktigt det hon hade trott att han skulle göra, speciellt inte då hon några timmar tidigare hittat ett kvitto från Tiffany's i hans rockficka. Hon trodde ju att han skulle fria, inte dumpa henne! Att hon dessutom blivit av med jobbet helt nyligen gör att hon känner att hon bara måste bort från gråa England. Så  hon packar väskorna och drar till sin bästis Rita i LA, där solen alltid skiner. Där hoppas hon kunna glömma svekfulle Hugh och slicka sina sår. Istället dyker fotografen Reilly upp (hon träffar honom förresten redan på Heathrow) och han är allt som Hugh inte är. Då Hugh behöver en timme i badrummet varje morgon för att göra sig snygg och dofta gott, slänger Reilly på sig slitna jeans och skitig tischa, drar fingrarna genom kalufsen och ser oemotståndlig ut. Han röker och kör en skitig bil, något som Hugh VERKLIGEN inte skulle göra. Så hon kan inte hjälpa att hon blir kär och drar till Las Vegas med honom. Men plötsligt dyker Hugh upp och vill ha henne tillbaka. Så vad ska hon göra? Tillbaka till trygge men lite tråkige Hugh, eller vidare med coola och spännande Reilly?

Going La La är en ganska kul, rätt typisk chick-lit som man gärna fördriver några timmar med. Inga överraskningar - "det måste alltid bli sämre först för att sedan bli bättre" - funkar ju alltid i den här genren. Här finns också, som vanligt, sidekicken som alltid ska vara så himla rolig och vitsig, i detta fall en gåpåig, småvulgär skådespelerska i b-klassen, med det träffande namnet Rita. Som jag förstår är Going La La en av Alexandra Potters första böcker, så hon kanske inte blivit riktigt varm i chick-lit-kläderna än, men jag tror att hon är på god väg.


Betyg:
3/5

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar