fredag 30 november 2012

Flera böcker till önskelistan

Om jag kan få fortsätta på min önskelista så vill jag gärna lägga till dessa böcker: Beautiful Creatures, Afternoon Tea, Pearl Jam Twenty och From Notting Hill to New York...actually. En mycket mer eklektisk lista än den förra, kan man väl påstå.


måndag 26 november 2012

På önskelistan

Julen närmar sig och jag har funderat på vilka böcker jag önskar mig denna jul. Konstigt (??) nog önskar jag mig bara kokböcker. Något säger mig att det finns ett tema här...






fredag 23 november 2012

The Sultan & The Bastard

Då var man hemma igen efter fem dagar i Istanbul. Med mig hem har jag två böcker, inköpta på urmysiga bokhandeln Robinson Crusoe som ligger på Istiklal Caddesi 389 (den stora affärsgatan som börjar vid Taksim-torget). Ville hitta någon bok skriven av en turkisk författare som jag inte kände till så det blev The Sultan of Byzantium av Selcuk Altun och The Bastard of Istanbul av Elif Shafak. Har påbörjat den sistnämnda och måste säga att den verkar mycket, mycket lovande.



onsdag 14 november 2012

Istanbul

Dåligt med bloggande just nu, men jag planerar en resa till Istanbul, så mesta läsningen är om just Istanbul. Och då kan jag passa på att rekommendera Barbara Nadels deckarböcker om kommissarie Cetin Ikmen vid Istanbulpolisen. Jag har läst fyra av dem och de är riktigt bra, och jag som inte gillar deckare ens.




måndag 5 november 2012

Sista boken om Sookie Stackhouse

Nästa år i maj släpper Charlaine Harris den sista boken om Sookie Stackhouse, Dead ever after. Det har dock känts som att det varit på gång rätt länge. Den senaste, Deadlocked, var iallafall något bättre än den innan, Dead reckoning. Antar att Charlaine tröttnat på Sookie och company och tar nu farväl. Omslaget är dock det finaste av alla och titta där finns Sam, Alcide och Quinn som sina alter egon.