tisdag 29 mars 2011

And the list goes on and on and on and....

Jag har utökat mitt förråd av böcker som väntar på att läsas. Föll för frestelsen att klicka hem några böcker till, måste jag erkänna. Här är bara ett litet, lite axplock (inköpta i år, äldre ska vi inte tala om):



  1. House at Riverton - Kate Morton

  2. The Rule of Four - Ian Caldwell

  3. Gargoylen - Andrew Davidson

  4. A Year in the World - Frances Mayes

  5. Udolphos mysterier 1 - Ann Radcliffe

  6. Udolphos mysterier 2 - Ann Radcliffe

  7. The Deep Blue See for Beginners - Luanne Rice

  8. Glas och Aska - Ann Syréhn Tomasevic

  9. Utrensning - Sofi Oksanen

Well, well, well.....

fredag 25 mars 2011

Lite småtråkigt

Just nu går det lite sådär med läsningen. Segt m.a.o. Efter en djupdykning i fantasy/goth/romance-genren med Sherrilyn Kenyon känns allt annat ganska segt just nu. Kenyons böcker är ju långt ifrån finlitteratur, men man måste beundra hennes fantasi och förmåga att skriva fartiga böcker iallafall. Snart har jag läst hela serien (tror jag har fem böcker kvar av 19). När den är slut kommer jag att ha abstinensbesvär som heter duga. Nåja. Nu pausar jag och läser något HELT annat, därav segheten. Men det ska väl gå.

Trevlig helg!

torsdag 24 mars 2011

Fråga om författare till vampyrböcker

Har ni tänkt på en sak, många författare till vampyrböcker titulerar sig med två initialer + efternamn: J.C. Cast, J.R. Ward, L.J. Smith. Fler??

Varför har det blivit så?

tisdag 22 mars 2011

Nytt från Idelfonso Falcones

Idelfonso Falcones har kommit ut med en ny bok! Jag som gillade "Katedralen vid havet" kommer garanterat att köpa hans nya "Fatimas hand".

torsdag 17 mars 2011

Snabba ryck

Ha! Det blev ett nytt inköp. Kokboken jag skrev om klickades hem från CDON.com och jäklar vad fort den var framme, dagen efter! Så ska det vara, hör ni det Adlibris!?


Nu ligger boken där och ser snygg ut. Snacka om att köpa en bok efter omslag, men den är faktiskt riktig rolig också. Recepten är dock inga stora nyheter, men konceptet, bilderna, stylingen. Very, very nice!

tisdag 15 mars 2011

Om jag var din hemmafru

Idag länkar jag till mitt inlägg i min andra blogg Oregano & Olivolja om kokboken "Om jag var din hemmafru". See you there!

söndag 13 mars 2011

Angelology av Danielle Trussoni

Ånej, jag har läst ut "Angelology" av Danielle Trussoni. Jag ville verkligen inte att den skulle ta slut och när jag läste sista sidan...besvikelse. Suck.

Handlingen: Evangeline är en ung nunna på klostret St. Rose i Milton, New York. Hon har bott på klostret sedan hon som barn lämnats där av sin far efter hennes mors död. En av Evangelines uppgifter på klostret är att ta hand om posten och besvara brev från allmänheten. Dagen före julafton läser hon ett brev som kommer att förändra hennes liv. En mr Verlaine vill göra ett besök på klostret för att utreda korrespondensen mellan den tidigare abbedissan Innocenta och filantropen Abigail Rockefeller på uppdrag av en klient. Av ren nyfikenhet börjar Evangeline rota i klostrets bibliotek och finner att sådan korrespondens verkligen existerar. Bitvis avslöjas det för henne, med hjälp av nunnan Celestine, något helt ofattbart: änglar finns i verkligheten. De fallna änglarna har i tidernas begynnelse beblandat sig med människorna och skapat rasen Nephilim. Dessa halvänglar är monstruösa varelser, obeskrivligt vackra men samtidigt oerhört grymma. Deras mål är totalt världsherravälde och det kan de få genom en enda sak – en gudomlig lyra. De enda som möjligtvis kan stoppa Nephilim är angelologerna, en hemlig sammanslutning av forskare med ovärderlig kunskap om änglar, deras styrkor och svagheter.

”Angelology" har av en del jämförts med Dan Browns böcker, men jag tycker att trots hemliga sällskap, änglar och demoner samt gudomliga artefakter så finns det egentliga inte några större likheter med Dan Browns böcker, tack och lov. Möjligtvis spänningen. För till skillnad från herr Brown är Trussonis språk en fröjd att läsa. Hon är dessutom en otroligt bra historieberättare och behöver inte använda Browns teknik med cliffhangers. Det blir spännande ändå. Handlingen, som utspelar sig under tre dagar (med återblick till 40-talet), är på 640 sidor och är ren njutning att läsa. Många pulshöjare och en och annan oväntad vändning, speciellt mot slutet, är att vänta. Jag kan inte annat än att önska att det blir en fortsättning på den här historien, om inget annat så för att slutet känns något…oavslutat.

Betyg: 5/5

onsdag 9 mars 2011

Karriär & Köksbesvär av Sophie Kinsella

"Karriär & Köksbesvär" av Sophie Kinsella handlar inte om Shopaholic-Becky, utan advokat-Samantha. Roligt ibland, men för det mesta tillgjort och överdrivet.


Handlingen:
Samantha är jurist på en stor advokatfirma i London, där hon arbetar dygnet runt, alla dagar i veckan. Hennes liv är hennes arbete och vice versa. Hon har arbetat på samma firma i många år och den dagen det drar ihop sig för det stora mötet - då hon ska få veta att hon blivit delägare i firman - händer det som inte får hända. Hon begår ett stort misstag och i ren panik lämnar hon kontoret och hoppar på ett tåg ut på engelska landsbygden. Utan att veta var hon är, kliver hon snart av tåget och befinner sig i en liten by som hon aldrig hört talas om. Hon är trött, har ont i huvudet och helt plötsligt står hon framför ett stort hus och ringer på. Allt hon egentligen vill ha är en huvudvärkstablett och lite vatten, men damen som öppnar tror att hon är där för jobbet som hembiträde. I ett drömlikt tillstånd svarar hon på kvinnans frågor, får ett par tabletter (lite starkare saker) och vaknar dagen efter upp i ett rum hon inte känner igen. Och hon har visst blivit anställd som hushållerska. Samanthas nya arbetsgivare vet dock inte de har anställt en Cambridgeutbildad advokat, som dessutom inte vet något om matlagning, städning eller annat som har med hushållet att göra.

Det är tidvis ganska roligt att följa Samanthas galenskaper i hushållet, men oftast blir det rätt så frustrerande. Okej att hon levt i en bubbla - hon har aldrig lagat mat för hon äter mest ute eller köper hem, hon lämnar sin tvätt till kemtvätten och hon har en städerska hemma, men alltså. En person på närmare 30 som inte kan något annat än rosta bröd? Men herregud! Okej, så hon kan inget, men sedan får hon lära sig ett och annat av trädgårdmästarens (en snygging såklart) mamma, DÅ kan hon helt plötsligt laga värsta gourmérätterna och stärka skjortkragar ???

Nja, säger jag. Läs på semestern eller t-banan, därefter släng boken.

Betyg:

2/5

Half-time rapport

Alltså, "Angelology" - SÅ bra!! Jag bara längtar efter att få komma hem och läsa mer. Just nu ligger den bra till att bli en av de bästa jag läst på länge, länge, men jag är bara halvvägs, så vi får väl se om den håller hela vägen.

måndag 7 mars 2011

Anonyma skoälskares klubb av Beth Harbison

Ännu en chic-lit har avverkats. I "Anonyma skoälskares klubb" av Beth Harbison ligger fokus på fyra kvinnor och deras skointresse.
Handling:
Lornas stora passion i livet är skor. Det är också skornas fel att hennes ekonomi totalt kraschat, för hon kan inte sluta handla. I ett steg mot bättre ekonomi måste hon sluta shoppa, men nya skor vill hon ändå ha. Hon annonserar efter likasinnade och snart bildas en grupp som träffas en gång i veckan för att byta skor med varandra. Helene är politikerhustru, vars make har sprärrat hennes kreditkort tills hon blir gravid, eftersom han vill ha barn, trots att han vänsterprasslar. Sandra har svårt med folk, hon lider av torgskräck och försörjer sig genom att sälja telefonsex. Internet är hennes bästa vän, men hennes psykiater vill att hon ska försöka komma ut och träffa folk IRL istället. Och så har vi Jocelyn, som är mycket yngre än de andra tre. Hon är anställd som nanny åt två pojkar, men får slita som hushållerska istället. Hon är den enda av de fyra som egentligen inte är så intresserad av skor, men vill komma ut och träffa folk. Så varje tisdagskväll träffas de fyra, byter dyra märkesskor och lär känna varandra.

Anonyma skoälskares klubb är en trevlig liten bok. Här finns dock inget nytt under solen. Vi har lite av "En shopaholics bekännelser" och lite av "Vickys vintagebutik" och så en krydda Marian Keyes över det hela. En mysig, tjejig bok, som man fördriver några timmar med, men inte så mycket mer.

Betyg:
3/5

♥ The Bookshop i Zürich

Naturligtvis räckte inte böckerna jag tog med på resan, så jag var ju tvungen (stackars, stackars mig) att köpa några i Zürich. Och tur var väl det, för annars hade jag inte upptäckt den fina engelska bokhandeln Orell Füssli The Bookshop på Banhofstrasse. Tre våningar pure bliss. Här var jag länge, länge. Och ut kom jag med "Angelology" och "House at Riverton". Det kunde ha blivit så mycket mer, men jag fick lov att hejda mig.